- 1 balení marinovaného tofu (180 g)
- 1 plechovka hotové cizrny
- 2 větší cibule
- 1 vejce
- 4 PL jemných ovesných vloček
- 4 PL olivového oleje
- 10cm kousek menší cukety
- 2 stroužky česneku
- 1 PL koření GRIL A ROŽEŇ
- 1 PL rajčatového protlaku
1Tofu nastrouhejte na jemno. Cizrnu slijte a rozsekejte nebo rozmačkejte. Cibule nakrájejte na jemno a orestujte do zlatova na oleji.
2V míse smíchejte tofu, cizrnu, orestovanou cibuli, přidejte vločky, vejce, pár lžic oleje a vše důkladně propracujte.
3Přidejte kousek nastrouhané cukety, koření GRIL A ROŽEŇ, sůl, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Opět propracujte.
4Směs nechte odležet a ideálně ztuhnout v chladu. Tvarujte naolejovanýma rukama menší burgery. Můžete je opékat do zlatova z obou stran na grilovací pánvi, na tácku na grilu nebo i v horkovzdušné fritéze.
TIP od Kamily
Bezmasé burgery se mi osvědčilo dělat spíše menší. Lépe se s nimi pracuje a lépe se obrací. Pokud by se přeci jen stalo, že by byly až příliš křehké stačí do nich přodat trochu oleje nebo je ještě zpevnit lžící škrobu.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.