Recepty

Šťavnatý krůtí burger se sýrem

Burger z krůtího masa je ideální volbou, když preferujete bílé maso, nebo vám klasické hovězí nesedí. Aby byla zajištěná jeho dostatečná chuť a šťavnatost, zapojila jsem do receptu orestovanou cibuli, sýr a koření GRIL A ROŽEŇ. Těmto burgerům nikdo neodolá.
Šťavnatý krůtí burger se sýrem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
10 grilování

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Burgery

Potřebujeme

- 500 g mletého krůtího masa ze stehen
- 2 velké bílé cibule
- 100 g na na malé kostičky nasekané goudy
- 1 PL koření GRIL A ROŽEŇ
- 2 stroužky česneku
- Sůl dle chuti
- Přepuštěné máslo Ghí

Gril a rožeň nakoupíte zde

Postup přípravy

1Zajistěte si vhodné mleté krůtí maso. Buď u řezníka, nebo si ho doma sami namelte. Ideální je z krůtích stehen nebo kombinace krůtí prsa a stehna. Je to kvůli šťavnatosti. 

2Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte do zlatova. Sýr nasekejte na menší kousky nebo malé kostičky. 

3V míse smíchejte maso, sýr, cibulku, ochuťte kořením GRIL A ROŽEŇ a ještě přidejte prolisovaný česnek. Dle chuti osolte a důkladně propracujte. 

4Hmotu nechte alespoň půl hodiny v lednici odležet. Když bude lehce ztuhlá, bude se s ní lépe pracovat. 

5Tvarujte větší burgery, které budou stejně vysoké, asi 1,5 cm. Opékejte je na grilu nebo doma na grilovací pánvi z každé strany asi 4 minuty, záleží na tloušťce a velikosti burgeru. Maso by mělo být na povrchu zlatavé a uvnitř propečené. 

6Housky na burger rozřízněte a také krátce opečte. Potřete je hustou domácí omáčkou ve stylu ochucené majonézy. Obložte plátkem rajčete, ledovým salátem. Na salát položte burger a na něj nakládanou červenou cibuli. 

TIP od Kamily

Tento krůtí burger si můžete vychutnat i bez housky a podávat ho s dipem a batátovými hranolkami. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Gril a rožeň

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie