- 500 g mletého krůtího masa ze stehen
- 2 velké bílé cibule
- 100 g na na malé kostičky nasekané goudy
- 1 PL koření GRIL A ROŽEŇ
- 2 stroužky česneku
- Sůl dle chuti
- Přepuštěné máslo Ghí
1Zajistěte si vhodné mleté krůtí maso. Buď u řezníka, nebo si ho doma sami namelte. Ideální je z krůtích stehen nebo kombinace krůtí prsa a stehna. Je to kvůli šťavnatosti.
2Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte do zlatova. Sýr nasekejte na menší kousky nebo malé kostičky.
3V míse smíchejte maso, sýr, cibulku, ochuťte kořením GRIL A ROŽEŇ a ještě přidejte prolisovaný česnek. Dle chuti osolte a důkladně propracujte.
4Hmotu nechte alespoň půl hodiny v lednici odležet. Když bude lehce ztuhlá, bude se s ní lépe pracovat.
5Tvarujte větší burgery, které budou stejně vysoké, asi 1,5 cm. Opékejte je na grilu nebo doma na grilovací pánvi z každé strany asi 4 minuty, záleží na tloušťce a velikosti burgeru. Maso by mělo být na povrchu zlatavé a uvnitř propečené.
6Housky na burger rozřízněte a také krátce opečte. Potřete je hustou domácí omáčkou ve stylu ochucené majonézy. Obložte plátkem rajčete, ledovým salátem. Na salát položte burger a na něj nakládanou červenou cibuli.
TIP od Kamily
Tento krůtí burger si můžete vychutnat i bez housky a podávat ho s dipem a batátovými hranolkami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.