Recepty

Malé brambůrky ve slupce s máslem a kořením Brambůrek

Máslem maštěné a kořením Brambůrek voňavě doplněné baby brambory jsou nejen atraktivní na pohled, ale i vynikající luxusní přílohou. Skvěle ladí k rybám, masu, pečené zelenině nebo si je můžete vychutnat jen tak, třeba s kefírem. Hodí se výborně jak k sobotnímu obědu, tak k večeři při významné příležitosti.
Malé brambůrky ve slupce s máslem a kořením Brambůrek

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
20 min vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

cca 1 kg malých brambůrek ve slupce
sůl podle chuti
50 g másla nebo přepuštěného másla Ghí
2 ČL koření Brambůrek

Brambůrek nakoupíte zde

Postup přípravy

1Malé brambůrky důkladně omyjte a očistěte. Vložte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly celé ponořené, lehce osolte a vařte doměkka. Doba varu závisí na typu, stáří a velikosti brambor, obvykle trvá přibližně 20 minut.

2Uvařené brambory sceďte a nechte je chvíli zchladnout a oschnout.

3Na pánvi rozpusťte máslo nebo přepuštěné máslo Ghí. Přidejte koření Brambůrek a ihned vsypte uvařené brambory.

4Vše společně krátce prohřejte a promíchejte, aby se chutě spojily a každá brambůrka byla hezky omaštěná a ochucená. Pokud chcete, můžete je lehce opéct, aby získaly jemně zlatavou kůrku.

Podávejte ihned jako přílohu nebo si je vychutnejte jen tak samotné.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Brambůrek

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie