Na salát
- půl hlávky bílého zelí
- 1 větší jablko
- 1 - 2 jarní cibulky
- sůl
Na zálivku
- 2 lžíce octa balsamico
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 7 lžíc olivového oleje
- 3 lžíce tekutého medu (např. pampeliškový)
Na maso
- 1/2 kg kuřecích prsou
- 1 lžíce koření Fresh Grill nebo koriandru
- čtvrt kostky másla
- sůl
1Příprava zeleniny:
Zelí jemně nakrouhejte a vložte do větší mísy. Jablko omyjte a nakrájejte na jemné nudličky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka, včetně zelené části. Všechny suroviny promíchejte.
2Příprava zálivky:
Všechny ingredience na zálivku vložte do menší skleničky s víčkem (například od přesnídávky). Skleničku pevně uzavřete a důkladně protřepejte, aby se suroviny dobře spojily do hladké a celistvé zálivky. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Přelijte ji přes připravený salát a důkladně promíchejte.
Nechte ideálně deset až patnáct minut odležet, aby se chutě spojily.
3Příprava masa
Maso nakrájejte na nudličky.
Na pánvi: Rozehřejte trochu oleje a maso na něm restujte dozlatova. Během přípravy ho občas promíchejte, aby se opeklo rovnoměrně.
Na grilu: Gril předehřejte na střední teplotu (když podržíte ruku asi 10 cm nad roštem, mělo by vás hřát, ale ne hned pálit). Maso lehce potřete olejem, rozložte ho na gril a opékejte z obou stran. Otočte ho, jakmile se začne na spodní straně hezky opékat a nepřichytává se k roštu.
Mezitím si v malém kastrůlku nebo pánvi rozpusťte máslo a promíchejte ho s kořením Fresh Grill. Když je maso hotové, krátce ho s bylinkovým máslem prohoďte, aby se hezky obalilo, a na závěr dochuťte solí.
4Dokončení a servírovaní
Nakonec vše hezky naservírujte. Na salát rozložte kuřecí kousky, přelijte zálivkou a dozdobte třeba větvičkou kopru, jedlou květinou nebo jemně nasekanými ořechy pro křupavost.
Přejeme vám dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.